Bordie.nl

Gastenhoek => Gastenhoek => Topic gestart door: vraagtekentje op 06 maart, 2009, 19:25:27 pmTitel: stress/emotie onder controle houden: is er alternatieve methode mogelijk?
Bericht door: vraagtekentje op 06 maart, 2009, 19:25:27 pm
Vraagje,

ik heb waarschijnlijk lichte vorm van borderline. Oa slecht kunnen omgaan met stress situaties en mn eigen emoties.
Ik ben zelf spiritueel en vraag me af of er wellicht een meer alternatieve behandeling/begeleiding in die hoek is ipv therapie├źn via GGZ of Riagg etc.
Heeft iemand ervaring met een "ander" soort therapie? Bijv NLP of iets anders?


Titel: Re: stress/emotie onder controle houden: is er alternatieve methode mogelijk?
Bericht door: Merel op 01 april, 2009, 18:23:48 pm
Hoi,

Ik heb waarschijnlijk ook een lichte vorm. Niet getest, ik herken heel veel symptomen.
Ook ik ben spiritueel ingesteld. Ik ben zelf in gesprek met een therapeut en ik heb gemerkt dat meditatie en 'aardings' oefeningen goed kunnen helpen (tai chi, body scan, met je voeten contact maken met de grond etc). Ook heb ik heel veel aan de methode Geweldloze communicatie van Marshall Rosenberg. Dit is een model dat ervan uitgaat dat achter elk gevoel een behoefte zit. Ik heb gemerkt dat door te kijken naar de achterliggende behoefte de focus en het overheersende van het gevoel minder wordt en dat je je daardoor ook minder machteloos voelt. Er is een boek over, dat heet Geweldloze Communicatie en er is een stichting voor.
Als je kiest voor een sprituele methode, zou ik je toch willen aanraden ook professionele begeleiding te zoeken. Meditatie etc, zonder een goede hulpverlener kan ook een verkeerde richting opgaan. Door je je ervaringen te bespreken kun je dat voorkomen.
Ik ben heel benieuwd, veel succes!
Merel